Veegeo is opgericht in 2012 voor advies, begeleiding, en het technisch uitwerken van geothermieprojecten. Als strategisch partner en technisch adviseur was Veegeo onderdeel voor de realisatie van een aantal van de eerste geothermische operaties in Nederland. Na de realisatie van deze projecten (bijvoorbeeld Aardwarmte Vierpolders en Nature’s Heat) bleef Veegeo betrokken als productie partner. Tevens is Veegeo onderdeel van het team dat voor het eerst in Nederland naar 4 km diepte heeft geboord voor geothermische exploratie (Trias Westland I), en voor het eerst warmte levert voor de bebouwde omgeving (Haagse Aardwarmte Leyweg).
Inmiddels zijn wij uitgebreid tot een veelzijdig team van jonge en ervaren specialisten die vanuit de ondergrondse disciplines bijdragen aan de ontwikkeling van een robuuste geothermie sector. Ons team maakt graag het verschil, is proactief, en schuwt zeker geen innovatieve projecten (zoals de eerste GRE-tubing/-lining voor geothermie). Op een professionele manier ondersteunen wij onze klanten en collega’s uit de sector met praktijk analyses en gericht advies. Lees meer over wat wij doen.
Afgelopen juni 2022 heeft ons team een grote, uitdagende stap gemaakt met het samen gaan met Sproule. Sproule is een vooraanstaand consultancy bureau gevestigd in Calgary, Canada, welke op basis van technische expertise en commerciële inzichten advies geeft binnen de gehele energie markt. Sproule heeft 70+ jaar ervaring met het voorzien van onafhankelijke, technische, operationele, en commerciële analyses. Samen met het Reservoir Services (Reservoir Characterization en Certification), Energy Advisory (Transactional Advisory en Carbon Management) en Asset Management business units, is ons huidige Geothermal team in staat om onze klanten van interdisciplinair advies te voorzien op het gebied van strategie, techniek, operaties, en project ontwikkeling.
Sinds 2009 ben ik actief betrokken bij de ontwikkelingen van diepe aardwarmte systemen in Nederland. Eerst als Master student aan de TU Delft, en vervolgens als Production Engineer en Project Manager. Ik krijg enorm veel energie van het uitrollen van complexe projecten in teamverband, en de impact te zien van een stabiele productiefase. Verder ben ik trotse papa van Fien en Abel en ga ik graag het water op met een kite of de bergen in met tourskies, om ook op die manier de natuurwetten te trotseren.
Op 16-jarige leeftijd vertelde een geoloog mij over de aardlagen en het boren van horizontale putten. Vanaf dat moment kon ik niet wachten om deze wereld zelf te ontdekken. Na een B.Sc. Aardwetenschappen in Utrecht, M.Sc. in Colorado, en Ph.D. in London, ben ik in Tokyo terecht gekomen om mijn geologische kennis toe te passen op breuk-analyses. Nu na ruim 12 jaar buitenland, getrouwd en twee zoontjes, ben ik weer terug naar mijn roots in Rotterdam. Thuis bevind ik me het liefst in de keuken en fietsen en snowboarden doe ik graag in de bergen.
Ik ben mijnbouw gaan studeren omdat ik naar het buitenland wilde en dat lukte! 20 jaar op de meest verschillende plekken in de wereld gewerkt, in de olie en gas. Daarna wilde ik heel wat anders en heb ik bij een NGO gewerkt voor het plannen van een zonnepanelen park. Uiteindelijk toch weer in mijn eigen discipline terecht gekomen: well engineering. Maar nu wel met een sustainable oogmerk.
Gord heeft meer dan 11 jaar ervaring als geofysisch adviseur/ingenieur. Na afronding van de studies Natuurkunde en Geofysica aan de Universiteit van Alberta, is hij aan de slag gegaan als consultant, waar hij verschillende projecten (reclamatie, pijpleiding, hydrogeologie, geohazard, arctische techniek) in West Canada heeft ondersteund . In 2022 heeft hij zijn M.Sc. Sustainable Energy Development aan de Universiteit van Calgary afgerond, waar hij onderzoek heeft gedaan naar de economische potentie van geothermie projecten in Alberta. Bij Veegeo Sproule brengt Gord onze geothermische services naar Canada, waar hij tevens onderdeel uitmaakt van Sproule's Energy Advisory team. Met zijn ervaring in data analyses en project management geeft hij onze klanten inzicht in de opkomende emmissie reductie technologieën in de Noord-Amerikaanse markt, zoals geothermie, CCUS, en waterstof.
In 1990 ben ik begonnen met de studie Mijnbouwkunde en Petroleumwinning. Door omstandigheden heb ik de boeken in de kast gezet om op een boortoren te gaan werken. Na het doorlopen van de ranks, ben ik in 2007 terug gegaan naar de TU Delft. Na afronding van mijn MSc ben ik als drilling engineer, via supervisor jobs als well engineer aan de slag gegaan om putten on- en offshore te ontwerpen en boren. Verder deel ik mijn kennis als docent aan de Univ. van Paramaribo. Buiten werk kan je mij vinden op het water om te windsurfen, rally’s rijden met onze oldtimer, op de tennisbaan, of in de speeltuin met onze kleinzoon.
Douglas is Senior ingenieur met meer dan 18 jaar ervaring in de sector op het gebied van reservoir engineering, productieoperaties, boorputoperaties, bedrijfsontwikkeling, hernieuwbare energie, voorstellen voor business cases en economie. Begonnen in de olie- en gasindustrie in 1996 (Nigeria) heeft hij organisaties voorzien van; ondergrondse expertise, putinterventies en boorplanningsvoorstellen, optimalisaties van productie-installaties, putopstartprocedures, productieprognoses, reserve-evaluaties, reservoirsimulatie, dataroom due diligence-evaluaties en modellering van stimulatie van lage permeabiliteit reservoirs. Door deze werkervaring leidt en voert Douglas evaluaties van bedrijfsreserves en contingent en prospectieve resourcebeoordelingen uit voor wereldwijde E&P-bedrijven. Daarnaast biedt hij technische managementondersteuning bij geothermische putoperaties.
Omdat ik zowel geïnteresseerd ben in de processen die zich onder mijn voeten afspelen en mijn steentje wil bijdragen aan een duurzame toekomst werk graag op het snijvlak van aarde en energie. Geothermie is voor mij dan ook dé warmtebron die een centrale rol speelt in het energiesysteem van de toekomst. Deze overtuiging is verder gegroeid tijdens mijn studie Aardwetenschappen aan Universiteit Utrecht, mijn werk op het gebied van geologische modellen en landdalingsanalyses aan het Aardbeving Onderzoek Instituut (ERI) in Tokyo, en mijn vorige rol bij een internationaal ingenieursbureau waar ik als consultant meerdere onderzoeken heb uitgevoerd over de toepassing van geothermie in de industrie en gebouwde omgeving. In mijn vrije tijd bevind ik me op het sportveld (hockey, of alles met een racket) of verfijn ik mijn Indiase kookkunsten.
Op de middelbare school raakte ik gefascineerd door de energie bronnen die in de aarde verstopt zitten. Via de B.Sc Technische Aardwetenschappen en de M.Sc Geo-Energy Engineering aan de TU Delft heb ik dan ook geleerd hoe wij deze bronnen kunnen winnen voor onze dagelijkse warmte en energie gebruik. Zelf gebruik ik de energie het liefst tijdens het bakken en koken. Om de natuur af en toe nog zelf zijn werk te laten doen, hou ik er van om mijn eigen drankjes te brouwen en fermenteren.
Al van jongs af aan ben ik gefascineerd geweest door geologische fenomenen, en al mijn spreekbeurten en werkstukken gingen hierover. Deze interesse was perfect te combineren met mijn technische affiniteit bij de studie Applied Earth Sciences aan de TU Delft. Zo ben ik ook verder gerold naar de Geo-Energy Engineering MSc waar mijn interesse in de geothermie alleen maar groter is geworden. Zodoende ben ik bij Veegeo terechtgekomen om hierin af te studeren (optimalisatie putmaterialen) en ben recent begonnen als junior aardwarmte productie ingenieur. Verder ben ik graag muzikaal en creatief bezig en heb zo ook mijn eigen onderneming waarin ik dit kwijt kan.
Ik ben de administratieve spin in het web van kantoor en ondersteun mijn collega's op dat gebied. In mijn vrije tijd wandel ik graag door de stad om de vele veranderingen in Rotterdam te ontdekken en ga ik graag op vakantie naar Amerika om daar ook de grote steden zoals New York te ontdekken.
Ik ben al mijn hele leven gefascineerd door de chaos van natuurlijke systemen en hoe wij daar als mens altijd mee om weten te gaan. Dit heeft geleid dat ik toegepaste aardwetenschappen ben gaan studeren met als specialisatie reservoir engineering en reservoir geology. Daarnaast loop ik altijd warm om mijn technische kennis in te zetten om verrukkelijke en creatieve bierbrouwsels te creëren en probeer ik ‘s weekends mijn mannetje te staan op het rugbyveld.
Na een lange werkzame periode in completion en well interventie had ik de mogelijkheid om vroegtijdig te stoppen met de werkzaamheden om meer tijd te hebben voor privé, genieten van uitgestelde reizen, en familie. Toch kriebelde de business en werken met techniek. Geothermie is een mooie en nieuwe uitdaging en wil graag aan deze industrie mijn steentje bijdragen. Mijn gedachtegoed (kwaliteit leveren) sluit naadloos aan bij het dynamische team van Veegeo en voel me er ook thuis.